wat eten vegans
23jun

Zowel vegan als niet-vegan gasten ontvangen

Steeds meer mensen passen hun voedingswijze aan en zoeken naar alternatieven om ingrediënten als vlees, vis en zuivelproducten uit hun eetpatroon te schrappen. In dit artikel vind je enkele handige tips om zowel vegan als niet-vegan gasten te ontvangen. Op die manier stel je tegelijkertijd de veganisten, alsook de vleeseters tevreden

1. Bereid kleinere gerechten

Bied een selectie aan tapasachtige gerechtjes aan. Zo kunnen je gasten nemen wat ze willen. Recepten zoals Falafel met rode bieten hummus en Vegetarische bonenburger zijn heerlijk én eenvoudig te maken met Thermomix. Deze kunnen worden geserveerd met een voedzame salade.

2. Serveer koude gerechten

Heel wat gerechten kunnen op voorhand gemaakt worden en koud worden geserveerd. Wat zeker wat tijd in de keuken uitspaart op het moment zelf. Probeer onze Mexicaanse dip in laagjes of Kruiden en Cashew dip. Probeer zeker ook eens de vegan mayonnaise met Thermomix.

3. Laat je gasten hun maaltijd zelf samenstellen

Met Pizza, taco’s, arepa’s, fajita’s en burrito’s is het gemakkelijk voor je gasten om zelf hun maaltijd samen te stellen. Dat met een selectie aan ingrediënten, zowel vegan als niet-vegan. Het geeft vleeseters ook de kans om nieuwe veganistische smaken te ontdekken!

4. Vervang ingrediënten

Laat uw niet-veganistische gasten kennismaken met veganistische alternatieven.

Vlees: er zijn een heleboel vleesvervangers om uit te kiezen. Tofu is geweldig om te bakken, waardoor het de perfecte keuze is voor roerbakrecepten. Er is ook jackfruit, dat een geraspte textuur heeft en kan worden gebruikt als smakelijke vervanging voor pulled pork in burgers. Seitan, gemaakt van tarweproteïne, kan worden gebakken of geroosterd en kan verschillende soorten vlees vervangen, zoals eend, rundvlees en worst.

Melk: populaire melkvervangers zijn soja-, amandel-, haver- en kokosmelk, die ideaal is om curry’s, bouillon en soepen een romige structuur te geven. Deze kunnen in verschillende recepten allemaal op precies dezelfde manier als zuivelmelk worden gebruikt. Met de Thermomix kunt u natuurlijk uw eigen plantaardige melk maken – zo gemakkelijk!

Kaas: Er zijn alternatieven voor bijna elke kaassoort, waaronder enkele van de meest populaire; Parmezaan, cheddar en mozzarella. Wilt je indruk maken? Maak je eigen vegan kaas.

Klik hier voor onze vegan collecties: plantaardig lekker 1 en plantaardig lekker 2, en word een meester in zowel vegan als niet-vegan gasten ontvangen.