tips en tricks Varoma
23jun

Tips en tricks voor een optimaal gebruik van de Varoma®

Hoe gebruik je de Varoma? In dit artikel vind je enkele tips en tricks voor een optimaal gebruik van de Varoma. Deze is ideaal om te koken en te stomen op meerdere niveaus. Ook is dit een zuinige manier van koken want het zorgt ervoor dat verschillende componenten gelijktijdig klaar zijn, bereid met dezelfde energie. Onderlijn dankzij de Varoma de smaak van delicate vis of groenten voor een perfect sappig eindresultaat met behoud van vitamines. Stoom verschillende desserts, brood, gebak en nog veel meer.

Ontdek 7 tips en tricks voor een optimaal gebruik van de Varoma

1. Gebruik de Varoma om rijst en cake te maken

Wat je hiervoor nodig hebt is een hittebestendige cakevorm of schaal die zo in de Varoma past, hier vind je onze speciale Varoma-vormen. Ontdek hier onze gestoomde citroencake of gestoomde chocoladecake. In het recept van deze heerlijke Caraïbische stoofpot ontdek je via guided cooking hoe je rijst kan stomen in de Varoma.

2. Gebruik de Varoma als slacentrifuge

Na het wassen van sla of andere groenten kan je de Varoma met deksel gebruiken om alles goed te schudden en overtollig water te verwijderen.

3. Bereid heerlijke yoghurts in de Varoma met de TM6

Gebruik de Fermentatie-modus van de TM6 en maak zelf yoghurt in de Varoma. Ontdek via ons yoghurt met rode vruchten recept stap-voor-stap hoe je dat doet.

4. Laat deeg bewijzen in de Varoma

De Varoma schaal is uiterst geschikt om deeg te laten rijzen. Leg het deeg in een met bakpapier beklede Varoma en doe 250 g water in de mengbeker, plaats de Varoma in positie, kies de gewenste tijd en start Fermentatie/55ºC.

5. Bereid perfect gegaarde ingrediënten

Kook de ingrediënten met een langere gaartijd in de Varoma-schaal en die met een kortere gaartijd in de Varoma-tray. Neem zeker ook eens een kijkje in het gratis basiskookboek dat bij je bij je Thermomix hebt ontvangen. Daarin vind je een overzicht van de verschillende gaartijden voor verschillende ingrediënten.

6. Maak meer porties

Gebruik de Varoma-schaal, de Varoma-tray, het kookmandje en de mengbeker samen om de hoeveelheid ingrediënten die je wilt gebruiken te maximaliseren.

7. Laat groenten en pasta uitlekken

Gebruik de Varoma als vergiet voor gekookte pasta of groenten.

8. Leg bakpapier in de Varoma

Geniet van de heerlijke sappen van perfect gestoomde ingrediënten. Het bakpapier vangt de sappen op en voorkomt dat ze met andere ingrediënten in de mengbeker vermengen. Vergeet niet om een klein deel van de Varoma-schaal of -tray onbedekt te laten voor een goede stoomcirculatie. Ontdek hier ons speciaal bakpapier voor Varoma.