17mrt

SNELLE VEGAN LUNCH: POMEGRANATA SALAD

Buiten het feit dat de granaatappel een superfruit vol antioxidanten is, geeft deze ook een mooie kleurrijke toets aan je gerechten. Gebruik de granaatappel ontpitter om heel gemakkelijk en zonder spatten de pitten te verwijderen. Combineer dit met een heerlijk slaatje uit de Thermomix: door de spectaculaire hakfunctie hoef je je groenten niet meer zelf fijn te snijden. Veel tijd bespaard dus! De pitten kan je tot een week in de koelkast bewaren, en ongeveer drie maanden in de diepvies. Gebruik deze natuurlijke anti-aging pitjes in een heerlijke limonade, bij een carpaccio, bij je dessert,… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ingrediënten

1 granaatappel

250 g bloemkool in roosjes

1 sjalot

1 appel, in 4 stukken

100 g spinazie

25 g walnoten

25 g pecannoten

35 g olijfolie

15 g azijn

3 el. Granaatappelsap

1 el honing

1 tl zout

Gebruik de Tescoma granaatappel ontpitter om de pitten eenvoudig en zonder spatten los te krijgen: snijd de granaatappel in twee helften. Maak inkepingen langs de zijkanten en leg hem op de granaatappelontpitter. Klop vervolgens met een lepel alle pitjes eruit.

Doe alles in de mengbeker en hak 5 sec / snelheid 4