17mrt

GEVULDE GROENTEN MET LINZEN VOOR HET HELE GEZIN

Gevulde groenten: een populair, eenvoudig én gezond gerecht voor het hele gezin! Deze klassieker bereiden was nog nooit zo gemakkelijk dankzij de groentenuitholler en de groenten snijder van Tescoma in combinatie met de Thermomix. Kies in plaats van vlees eens voor linzen. Deze caloriearme peulvrucht zit boordevol eiwitten en vezels, een perfect alternatief dus! Verspil ook geen restjes door het vruchtvlees van de groenten ook in de saus te verwerken.

Ingrediënten

5 rode uien 

5 knolrapen 

6 mini paprika’s

1 courgette

300 g linzen 

500 g tomaten passata

4 schijfjes Wiberg look of 2 teentjes look

2 tl gevriesdroogde Wiberg Basilicum of een handvol basilicumblaadjes

100 g boter

500 g water

80 g fetakaas

Wilde kruiden Wiberg 

Recept

Hol de rode uien, knolrapen en mini paprika’s uit met de groenten uitholler van Tescoma en snijd de courgette in 2 gelijke helften met behulp van de Tescoma groentensnijder voor staafjes. Zet het vruchtvlees opzij. 

Spoel de linzen onder lopend water

Voeg het vruchtvlees van de uitgeholde ui, knolraap en courgette toe aan de mengbeker. Alsook de gespoelde linzen, tomatenpassata, look, basilicum, boter en het water. Kook 1 uur/100°C/snelheid 2/Linksomdraaien.

Vul de groenten met de linzensaus en besprenkel met fetakaas. Werk af met de wilde kruiden van Wiberg en plaats 30 min in de oven op 180°C.