17mrt

2MIN HUISGEMAAKTE PINDABOTER

Deze video zal je versteld laten staan van hoe gemakkelijk het is om pindaboter te maken. De krachtige motor van Thermomix maakt echt het verschil en zorgt dat de pinda’s zodanig fijn gehakt worden waardoor je een perfect gladde structuur bekomt. Voeg nog wat pindaolie toe voor extra smeuïgheid. In dit geval maakten we gebruik van de olie van Wiberg met intense pindasmaak en een fijne geroosterde toon. Door je eigen pindaboter te maken ben je bewust van wat je eet: geen verborgen suikers of industriële vetten. Bovendien duurt het nog geen 2 minuten tot deze klaar is. Bewaar de pindaboter tot enkele weken in de koelkast, wij gebruikten de ultra-handige conserveerbokalen van Tescoma.

Ingrediënten

210 g pinda’s

30 g Wiberg pinda olie

Recept

Doe de pinda’s in de mengbeker en hak 15 sec/snelheid 8.

Voeg de pindaolie toe en meng 1 min/snelheid 5.

Voor een gladdere consistentie: meng zonder een tijd in te stellen tot de gewenste consistentie is bereikt /snelheid 4.

Voeg indien nodig nog wat extra olie toe door het deksel van de mengbeker.