15jun

Cookidoo: homemade volle romige bosbessen cheesecake roomijs

Cookidoo: homemade volle romige “bosbessen cheesecake-ijs” 🫐🍰

Dit recept maakt gebruik van de automatische TM6 modus “Indikken”

Zo simpel is het: 🍦Maal de suiker fijn 10 sec/snelheid 10. Voeg eierdooiers, melk, vanillemerg en zout toe en start Indikken /80°C. Voeg daarna de room en roomkaas toe en verwarm 3 min/70°C/snelheid 2.5. Giet het mengsel in een diepvriesbakje

Laat afkoelen en zet dan minstens 10 uur in de diepvries.

Bosbessensaus: doe bosbessen, suiker en citroensap in de mengbeker en kook 20 min/100°C/snelheid 1. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot moment van gebruik. De dag nadien voor een zijdezachte textuur: plaats de ingevroren stukken ijs in de mengbeker en crush 20 sec/snelheid 6 en meng vervolgens 10 sec/snelheid 4. Doe over in een ijsbakje en meng voorzichtig de voorbereide bosbessensaus erdoor. Vries verder in voor 4 uur of tot de gewenste consistentie is bereikt!

Ontdek het volledige recept via het grootste receptenplatform Cookidoo en verzend het naar je Thermomix om het helemaal foolproof te bereiden! https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r749893

Wat doet de TM6 indikken modus?

De indrukwekkende TM6 Indikken modus regelt automatisch de kooktijd aan de hand van de geselecteerde temperatuur en de hoeveelheid ingrediënten. Je maakt er telkens opnieuw de perfecte zoete én hartige sauzen mee:

✔️Voor recepten met zetmeel als bindmiddel, ga voor een temperatuur van 100°C.

✔️Voor recepten met eieren als bindmiddel, ga voor een temperatuur van 80°C. Bovendien verbetert en vernieuwt de steeds geconnecteerde TM6 zichzelf continu dankzij regelmatige software-updates. Deze zorgen voor nóg meer innovatieve modi en updates!

⚠Let op: er komt een algemene Europese prijsstijging van de TM6 op 1 juli 2022