Saus maken Thermomix
20aug

Maak de perfecte saus met de “Indikken” modus

De indrukwekkende Indikken-modus regelt automatisch de kooktijd aan de hand van de geselecteerde temperatuur en de hoeveelheid ingrediënten. Je maakt er telkens opnieuw de perfecte zoete én hartige sauzen mee. Deze kan ook manueel gebruikt worden, hier enkele tips:

Voor recepten met zetmeel (elk type meel, maïsmeel, aardappelzetmeel) als bindmiddel, ga voor een temperatuur van 100°C. Bijvoorbeeld bij béchamelsaus, soubisesaus en banketbakkersroom.

Soubisesaus

voor recepten met eieren als bindmiddel, ga voor een temperatuur van 80°C. Bijvoorbeeld bij geëmulgeerde sauzen als hollandaise saus, béarnaise saus of sabayon.

Hollandaisesaus

Gebruik bij sommige warme geëmulgeerde sauzen de vlinder. Deze zal zorgen voor meer lucht in je sauzen. Daardoor bekom je bijvoorbeeld de perfecte sabayon.

Sabayon (Zabaglione)

Ontdek hier de “Indikken-modus” collectie op Cookidoo. Je vindt er onder andere recepten om de perfecte bechamelsaus, hollandaisesaus, custard, sabayon,… en nog veel meer te bereiden. Dat met slechts een draai aan de knop!

Ontdek de revolutionaire QimiQ producten voor nog betere resultaten

 QimiQ classic is een unieke gepatenteerde roombasis vrij van E-nummers, die kan gebruikt worden voor zowel koude en warme, hartige als zoete bereidingen. Deze revolutionaire roombasis bindt uiterst goed, zonder dat extra bindmiddelen nodig zijn. Met slechts 15% vet heeft QimiQ een volle room smaak, daarnaast bevat QimiQ 1% gelatine waardoor gelatineblaadjes niet meer nodig zijn voor sommige recepten.