duurzaam koken
08jul

Duurzaam koken met Thermomix

Streef naar een eco-vriendelijke keuken en laat Thermomix je helpen om duurzaam te koken.

Plan op voorhand je maaltijden

Zo koop je geen overbodige ingrediënten om later weg te gooien. Met de speciale weekplanner en de boodschappenlijst (deze sorteert ingrediënten per recept alsook per categorie in de winkel) wordt maaltijdplanning een fluitje van een cent.

Gebruik restjes en benut je ingrediënten volledig

Op Cookidoo vind je tal van recepten om restjes in te verwerken. Gebruik bijvoorbeeld restjes groenten om de “groententaartjes” mee te maken. Of gebruik restjes in een ‘van alles-soep’ door het recept “veelzijdige gladde soep” te volgen. De Thermomix kan ook gebruikt worden om een bouillon te trekken van botten of van de schillen, stelen en stronken van groenten.

Heb je een bepaald ingrediënt in huis liggen en weet je niet direct wat ermee te doen? Zoek dan op Cookidoo via de zoekbalk per ingrediënt, zo vind je makkelijk tal van recepten waarin de desbetreffende ingrediënten gebruikt worden en ga voor #zerowaste.

Kook op meerdere niveaus

De Thermomix is ideaal om te koken en te stomen op meerdere niveaus. Dit is een zuinige manier van koken want het zorgt ervoor dat verschillende componenten bereid kunnen worden met dezelfde energie. Klik hier voor alles over koken met de Varoma®.

Verbruik minder water

Door te stomen heb je veel minder water nodig om groenten te bereiden, bovendien behouden ze op deze manier beter hun vitaminen. Nog een voorbeeld waarmee je water kan besparen is de rijstkoker modus. Deze maakt gebruik van de absorptie methode waardoor een minimum aan water nodig is (1 deel rijst op 2 delen water). Daarbovenop bespaar je ook water doordat koken met Thermomix ervoor zorgt dat je geen extra kookgerei meer hoeft af te wassen!

Koop lokaal en seizoensgebonden

Lokale producten leggen veel minder kilometers af en zijn ook lekkerder, gezonder en goedkoper. De oogstmaanden kennen vaak een overaanbod aan groenten en fruit. Een ideaal moment om met Thermomix te kiezen voor enkele milieuvriendelijke bewaarmethodes. Maak bijvoorbeeld heel eenvoudig jam, chutney, passata of gefermenteerde groenten. Ontdek hier ons conserveren en fermentatiegamma.

Probeer vegetarische recepten

Dat hoeft niet meteen elke dag. Probeer het bijvoorbeeld één keer per week: je verkleint er fors je ecologische voetafdruk mee. Op Cookidoo vind je tal van veganistische en vegetarische recepten, onder andere in de collecties “Plantaardig lekker 1” en “Plantaardig lekker 2”.