Pain de mie brood
18jun

Pain de mie brood

De ‘pain de mie’ is een wit of bruin brood, dat soms zelfs zoet kan zijn en dat wordt gekenmerkt door de afwezigheid van een korst en de zachtheid van het kruim, dat bijzonder wit lijkt. Het wordt dan ook afgedekt gebakken en vaak gebruikt bij toasts, croque-monsieurs en sandwiches.

Maak gebruik van de speciale keramische broodvorm om het perfecte pain de mie brood te bekomen. Het deksel bevat zelfs een patroon die zich op het brood drukt om dan achteraf zeer eenvoudig de perfecte geportioneerde sneetjes te snijden.

Deze vorm kan natuurlijk ook voor andere type broden worden gebruikt, met of zonder het deksel.

Met de Thermomix wordt brood bakken een fluitje van een cent. Met de ‘Kneden’ modus is het mogelijk alle soorten deeg te kneden en zo telkens een professionele gladheid te bereiken zonder klontjes. Nog meer broden, broodjes, glutenvrij of gearomatiseerd, vind het hier allemaal. Het kneden en het bakken van brood thuis is zo gemakkelijk dat u voor u het weet dit als een routine doet.

Tips

Het bakken van vers brood voor het ontbijt kan een beslissing zijn van het laatste moment wanneer je deeg klaar hebt in de koelkast. Gebruik de helft van de hoeveelheid gist en bewaar het met een geoliede huishoudfolie bedekte deeg in de koelkast gedurende meer dan 3 dagen. Een trage, koude rijstijd geeft nog meer smaak aan het brood. Neem ´s morgens voldoende deeg voor de broodjes (ongeveer 50 g elk). Met gebloemde handen vorm het deeg in balletjes; houd het deeg luchtig en laat de balletjes kort rijzen terwijl u de oven voorverwarmd tot 180-200°C. Bak gedurende 15 tot 18 minuten en geniet van heerlijk, verse broodjes tijdens het ontbijt.

Het deeg laten rijzen: De beste omgeving voor het rijzen van deeg is gewoonlijk een tochtvrije plaats met een temperatuur tussen 24 en 27°C. Bij koud weer, of voor smaakvolle brioche broden, creëer optimale rijsvoorwaarden door het deeg in de Varoma te plaatsen en de gistingmodus TM6 te gebruiken.

Maak u eigen bloem: maal hele granen in uw Thermomix® om een variëteit aan volkorenbloem te creëren voor het bakken van uw broden. Invoegtoepassingen: voeg ingrediënten toe zoals rozijnen, noten, geraspte kaas of olijven na het kneden en kneed opnieuw gedurende enkele seconden zodat de ingrediënten zich goed in de bloem mengen.

Het testen van deeg: om te testen of het deeg goed rijst, druk zacht met uw vingertop. De inkeping moet traag verdwijnen. Indien het deeg snel opveert, dan heeft het niet voldoende gerezen. Indien de inkeping blijft, dan heeft het deeg te hard gestegen. Te hard gestegen brood zal niet meer rijzen in de oven maar zal wel zijn smaak behouden.

Gedaan? Verwijder het brood uit de oven en tik op de bodem. Indien het hol klinkt, dan is het voldoende gebakken.

Klik hier voor het pain de mie Thermomix recept