ui karameliseren snel
15jun

Ui karameliseren (‘High Temp’ modus)

Gekarameliseerde uien zijn rijk aan smaak en heerlijk zoet. Bak uitjes tot perfectie met de ‘High temp’ modus van de Thermomix. Voor de veiligheid kan deze modus enkel via Guided Cooking gebruikt worden. Bewaar de collectie ‘Hoge temperaturen’ op Cookidoo, zo heb je steeds direct toegang tot de ‘high temp’ modus op je Thermomix om verschillende ingrediënten te fruiten, kleuren, karameliseren of glaceren.

Groenten aanstoven op hoge temperatuur verrijkt de smaak door de natuurlijke suikers te karameliseren. Deze suikers laten een residu achter in de mengbeker, zoals bij het gebruik van een traditionele braadpan. Deze kunnen worden gedeglaceerd met een vloeistof en aan het gerecht worden toegevoegd om de smaak te verbeteren. Als je deze uien onmiddellijk gebruikt zoals ze zijn, start eenvoudig de Reiniging-modus voor een snelle en moeiteloze reiniging van de mengbeker.

Om uien in partjes te snijden: houd de geschilde ui op een snijplank, snijd beide uiteinden, snijd de helft in en vervolgens de helft in de helft. Nadien hakt de Thermomix ze eenvoudig fijn, waardoor je geen tijd verliest de uien te snijden.

De zoete en hartige smaak van dit recept zal al je gerechten versterken. Gebruik in chutneys, uiensoepen, spreads, pizza of pasteien, of gewoon als kruiderij op een kaasplateau of als garnering van hamburgers, sandwiches of verse pasta!

Bereid dit recept van tevoren en bewaar gekarameliseerde uien 2-3 dagen in de koelkast in een luchtdichte glazen container of maximaal 1 maand in de vriezer.

Klik hier om naar de collectie ‘Hoge temperaturen’ te gaan