14jun

Pistache cake

Gebruik een goede kwaliteit onbewerkte bloem. Die zorgt voor een betere structuur en help de cake gelijkmatiger rijzen.

Goede bakpoeder is belangrijk voor de luchtigheid en textuur van je cake. Gebruik geen bakpoeder dat al langer dan drie maanden geopend in de kast staat. Reken een afgestreken tl bakpoeder voor een cake.

Overkloppen van het cake mengsel kan een ramp zijn. Meng cakebeslag nooit langer dan 45 sec./snelheid 5 met de Thermomix. Als het cakemengsel te lang wordt gemixt zal de cake niet mooi rijzen in de oven omdat je al de lucht uit het beslag hebt geslagen. Te kort mixen aan de andere kant zorgt voor te weinig lucht in het beslag, volg dus steeds de aangegeven instructies.

Elke oven is anders. De temperatuur die de oven aangeeft stemt ook meestal niet overeen met de werkelijke temperatuur. Voorkom dus veel problemen door een oventhermometer te gebruiken.

Vul een cakevorm tot 1/3 – 1/2 deel. Gebruik een anti-aanbak vorm van goede kwaliteit.

Klik hier voor het recept in PDF