02apr

SHEPHERD’S PIE

In deze video maken we de ‘Shepherd’s pie’ met behulp van de Thermomix. We tonen je hoe gemakkelijk het is om deze Ierse klassieker te bereiden voor het hele gezin! Maak gebruik van de blade cover voor extra plaats in de mengbeker en laat het lamsvlees 8 uur slowcooken, wat je krijgt is een heerlijk mals resultaat.

We maakten gebruik van de verborgen modus ‘Hoge temperaturen’. Voor de veiligheid kan deze enkel via Guided cooking gebruikt worden. In deze video tonen we de collectie waar alle ‘hoge temperaturen’ recepten gebundeld zijn. Je vindt er recepten om verschillende ingrediënten te fruiten, kleuren, karamelliseren of glaceren. Wij kozen in dit geval om 200 g ui te kleuren.

Verder gebruikten de delicate pomodorella saus van Demetra en de kookstabiele room van Qimiq. We dienen de Sherpherd’s pie op in de modieuze Cook & Serve.

Ingrediënten

1000 g lamsborst,met bot
1 tl cajun-kruiden, en iets meer voor het vlees
300 g uien, in 4 gesneden
240 g wortelen, in stukken
3 teentjes knoflook
1 flesje blond bier
2000 g water
600 g aardappelen, in stukken
1 snuifje zout
100 g melk
75 g boter
20 g plantaardige olie
100 g pomodorella-saus
150 g Qimiq-saus
100 g diepvrieserwten
100 g champignons in olie
1 ei, losgeklopt

Kruid de lamsborst met cajun-kruiden en zet opzij. Plaats de Blade Cover op de messen. Plaats 100 g uien, 120 g wortelen, knoflook, opzij gezet gekruid lamsvlees, bier en 500 g water in de mengbeker.
Start Slowcooken /95°C / 8 uur. Verwijder het vlees, verkruimel het en zet opzij. Filter de inhoud van de mengbeker door het kookmandje en bewaar het kookvocht.


Plaats 1500 g water in de mengbeker. Hang het kookmandje erin en weeg er de aardappelen in. Voeg zout toe en kook vervolgens 30 min. / Varoma / snelheid 2. Giet de aardappelen af, maak de mengbeker leeg en plaats de gekookte aardappelen terug in de mengbeker. Voeg melk en boter toe en mix gedurende 30 sec. / snelheid 4. Doe over in een kom en zet opzij.

Plaats de olie en de resterende 200 g uien in de mengbeker en start de Hoge Temperatuur-modus door het recept ‘200 g ui kleuren’ op Cookidoo te volgen of gewoon te fruiten 10-15 min. / Varoma / snelheid 2.

Voeg de resterende 120 g wortelen, 120 g opzij gezette kookvocht, pomodorella-saus, Qimiq en 1 tl cajun-kruiden toe en kook 12 min. / 105°C / Linksomdraaien / snelheid 2.

Voeg de erwten en champignons toe en meng 10 sec. / Linksomdraaien / snelheid 3-4.

Opbouw: prik de voorbereide deegbodem in de Cook & Serve met behulp van een vork. Leg de opzij gezette puree op de bodem, voeg een laagje groenten in saus toe en dan verkruimeld lamsvlees. Bestrijk de randen met losgeklopte ei en bedek de pie met het opzij gezette deeg-cirkel. Sluit de rand van de pie mooi af. Versier desgewenst de taart met de rest van het deeg. Borstel het deeg met losgeklopte ei en maak vervolgens met een mes een opening in het midden. Voorverwarm de oven à 185°C, bewaar de taart voor 10 minuten in de koelkast en bak vervolgens 45 minuten à 185°C. Dien de Shepherd’s pie warm op.

Klik hier voor het Shepherd’s Pie Thermomix recept voor het hele gezin