17mrt

VEGAN TOMATEN TARTAAR MET DE RIJSTKOKER FUNCTIE

In deze korte Thermomix Tutorial zie je hoe je heel snel een indrukwekkend ogende en vooral gezonde én vegan maaltijd op je bord tovert. Laat de Thermomix al het werk doen en maak gebruik van de spectaculaire rijstmodus: deze regelt automatisch de temperatuur en de kooktijd van rijst of graan. Je hoeft dus niets meer te doen behalve rijst of graan, water, zout en optioneel olie toe te voegen en op de knop te drukken! De water ratio is telkens het dubbele van het aantal gram rijst of graan. Gebruik het kookmandje in plaats van de maatbeker. Gebruik de ultra handige Tescoma vormgevende mallen: druk eerst de Quinoa aan, voeg vervolgens de tartaar toe en druk verder aan. Garneer met rauwe groenten zoals kerstomaten en rucola.

Ingrediënten

150 g Quinoa

300 g water

2 tl olie

1 tl zout

Tartaar

50 g rode paprika

1 Lenteui

1tl mosterd

1tl paprikapoeder

1tl peper

125 g zongedroogde tomaten

Quinoa

Kies voor de rijstkoker functie en voeg het water, de quinoa, het zout en de olie toe. Zet opzij en spoel de mengbeker.

Gebruik de rijstkoker modus,  deze regelt automatisch de temperatuur en de kooktijd van rijst of graan. Je hoeft dus niets meer te doen behalve rijst of graan, water, zout en optioneel olie toe te voegen en op de knop te drukken. De water ratio is telkens het dubbele van het aantal gram rijst of graan. Gebruik het kookmandje in plaats van de maatbeker.

Tartaar

Doe alle ingrediënten, behalve zongedroogde tomaten, in de mengbeker en hak 2 sec/snelheid 6.

Schraap de zijkanten van de mengbeker met de spatel naar beneden en hak 3 sec/snelheid 6.

Voeg zongedroogde tomaten toe en hak 3 sec /snelheid 6. Gebruik de Tescoma vormgevende mallen druk eerst de Quinoa aan, voeg vervolgens de tartaar toe en druk verder aan. Garneer met rauwe groenten zoals kerstomaten en rucola.