17mrt

HUISGEMAAKTE PATÉ

Conserveren is terug van weggeweest, niets leuker dan je eigen touch geven aan voedingsmiddelen die langere tijd bewaard kunnen blijven (zeker met de must have conserveerbokalen van Tescoma). In deze video zie je hoe je gebruik maakt van de conservering kit van Tescoma om bokalen te steriliseren zodat deze nog langer bewaard kunnen blijven. Steriliseren is een methode om voedingsmiddelen een korte tijd op hoge temperatuur te verhitten zodat micro-organismen (o.a. bacteriën en schimmels) worden gedood. Door de luchtdichte afsluiting, kunnen er ook geen nieuwe nieuwe micro-organismen meer in het voedsel terechtkomen. Wij maakten een heerlijke combinatie van paté en pickles. Het recept van pickles vind je hier.

Ingrediënten

180 g kippenfilet in grove stukken

140 g bacon, in fijne reepjes

150 g varkensgehakt

160 g runderlever, in grove stukken

 100 g ui, in 4 stukken

2 Wiberg lookschijfjes

 65 g ei, losgeklopt

1 tl Wiberg Tijm

60 g gedroogde pruimen

60 g gedroogde abrikozen

1 tl Wiberg 4-kruidenpoeder

12 g zout

1 tl zwarte peper

1 tl cognac (optioneel)

Recept

Verwarm de oven voor op 230°C.

Doe alle ingrediënten in de mengbeker en hou rekening met de volgorde: ui, look, tijm, bacon, runderlever, kip, varkensgehakt, ei, droge vruchten, 4-kruidenpoeder, zout en peper en voeg eventueel 1 tl cognac toe.

Wil je een paté met brokjes, mix dan als volgt: 4 sec /snelheid 8. Duw het geheel met de spatel naar onder en meng met behulp van de spatel: 3 sec/snelheid 8.

Heb je liever een gladdere paté, voeg dan 2-maal 1 sec. toe.

Vul 3 Tescoma conserveerbokalen (400 ml) met de bereiding en stamp goed aan, zodat er geen lucht meer in de potten zit. Zet de glazen potten zonder deksel in de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C. Laat 25 min bakken.

Zet ondertussen een kookpot met water op. Plaats het rooster in de kookpot en breng aan de kook. Sluit de glazen potten onmiddellijk als ze uit de oven komen en steriliseer ze nog 10 min met behulp van de Tescoma conserveerset op 100°C. Laat de paté afkoelen op kamertemperatuur en laat hem nadien nog minstens 12 uur rusten in de koelkast, vooraleer hem te degusteren.